Wij hebben de eer u uit te nodigen op onze jaarlijkse afdaling van de Ourthe en aqua-carnaval met vinnen.

 

Deze wedstrijd zal op 24 februari 2019 aanstaande plaatsvinden, tussen Bomal en Hamoir, op een afstand van 9 kilometer.

 

De concurrenten zullen in drie categoriën verdeeld worden: veteraan - senior - junior, evenwel bij de dames als bij de heren.

 

Veiligheid wordt verzekerd gedurende de wedstrijd en aan de aankomst met de effectieve aanwezigheid van een arts. Om alle misrekening in de uitslagen te vermijden zullen de rangschikkingen per aparte computer opgesteld worden.

 

Om de beste organisatie te kunnen voorzien verzoeken wij u om het voorinschrijvingsformulier voor 21 februari 2019 terug te sturen.

 

Inschrijving : 10 €

Voorinschrijving : 8 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een beetje geschiedenis :

 

De eerste afdaling van de Ourthe vond plaats op 3 april 1977. Ondanks de koude temperatuur was iedereen onder de indruk van de schone kronkelende rivier en de warme sfeer; daarom werd besloten die ervaring de volgende jaren te herdoen.

 

De Antwerpse Duiklclub Amphora, die met onze club verbroederd is, werd uitgenodigd om aan die vrolijke onderneming deel te nemen. Volop geënthousiasmeerd door de belevenis werden ook andere clubs uitgenodigd, waaronder de “Nemo”, die als allereerste buitenlandse (Nederlandse) club aan de afdaling deel zal nemen.

 

Het toenemen van de deelnemers vereist een meer formele organisatie en de afdaling van de Ourthe wordt vlug een belangrijke gebeurtenis , nog steeds door de leden van de Sealover-club gerund.

Vermits sommige leden van Sealover aan competitie doen heeft de Sport Commissie van de FEBRAS voorgesteld het evenement in zijn officieel kalender over te nemen als eerste deel van het Belgische Kampioenschap “zwemmen met vinnen".

 

Met de jaren worden de inschrijvingen talrijker , de organisatie groeit en wordt in het buitenland bekend. Daarom is het heel gewoon deelnemers van allerlei nationaliteiten terug te vinden, niet alleen Belgen, maar zowel Hollanders, Fransen, Duitsers, Engelsen als Oostenrijkers, en zelfs een Australiër.

 

De feestelijke zijde van de afdaling wint in belang: van de 1.800 ingeschreven duikers in 1978 doen slechts een honderdtal mee in wedstrijdverband. Het idee van een aqua-carnaval “duikt op” om de beste verkledingen en de origineelste vaartuigen te belonen.

Alhoewel het folkloristisch aspect belangrijk is, blijven de sportieve geest en de competitie van hoog niveau aanwezig bij de afdaling van de Ourthe.

 

Vertrekkend van een « simpele » clubuitstap, heeft Sealover de afdaling van de Ourthe uitgebouwd tot een unieke belevenis in België, die elk jaar meer dan 1.000 deelnemers aantrekt. Sportieve wedstrijd, folkloristische gebeurtenis, onze afvaart is gewoonlijk een topper in het leven van de club. Dus voor de volgende edities, wees talrijk bij de inschrijvingen…